Zoek
Sluit dit zoekvak.
Winkelwagen

Een ouder van een tiener coachen

Een ouder van een tiener coachen. Tools van de coach

Zijn communicatieproblemen tussen ouders en tieners te vermijden?

Als coach kun je te maken krijgen met situaties waarin ouders zich moe, bezorgd en vaak machteloos voelen wanneer ze geconfronteerd worden met de explosieve reacties van hun tieners.

Je kunt hen aanmoedigen om de emoties die ze doormaken te verkennen: het verlies van de verbinding met hun eens zo goed begrepen jonge kind, het verdriet van afwijzing, de woede van het niet langer gerespecteerd worden, gevoelens van nutteloosheid of machteloosheid, en de angst voor wat de toekomst brengt…

Je kunt hen helpen zich af te vragen wat er werkelijk in het hoofd van hun tieners omgaat. Zo kunnen ze bepaalde situaties, die snel in een conflict kunnen ontaarden, relativeren.

De adolescentie is een periode van ingrijpende veranderingen en tegenstrijdigheden.

Leer ouders te begrijpen dat het voor de tiener een uitdaging is om te navigeren door een scala aan druk:

  • het fysiek erkennen en accepteren van hun tienerlichaam, terwijl ze tegelijkertijd doen alsof alles in orde is…
  • zo snel mogelijk een persoonlijkheid of identiteit ontwikkelen (“iemand zijn”), terwijl tieners intern nog “in opbouw” zijn
  • het behoren tot een of meer sociale groepen met vaak veranderende codes waaraan ze moeten voldoen.

Moedig ouders aan zich bewust te worden van hun eigen opvoedingsstijl

Van autoritaire ouder tot ontkoppelde ouder, hoe zien ze zichzelf en wat zijn de gevolgen voor de communicatie met hun tieners?

Welwillendheid en empathie ontwikkelen voor tieners

Tot slot is het aan jullie als coaches om ouders te helpen een manier van communiceren te ontwikkelen die gebaseerd is op welwillendheid en empathie. Het is belangrijk dat hun relatie zowel hun eigen behoeften als die van hun kind in overweging neemt. Geweldloze communicatie biedt een krachtig middel om de interactie tussen ouders en tieners te verbeteren. Als coach kan je voorstellen om deze benadering te integreren in toekomstige gesprekken tussen ouders en hun tieners.

Om ouders te coachen bij het ontwikkelen van een vreedzamere communicatie met hun tiener, vind je in onze online shop een kit die aan dit onderwerp is gewijd:

De KIT – Een ouder van een tiener coachen

 

We voegen voortdurend inhoud toe aan de site, dus kijk op onze online winkel naar het volledige aanbod aan spellen, ebooks, trainingen, kits, ….

Schrijf je in op onze newsletter om op de hoogte te blijven van nieuwe trends en producten.

Of lees enkele van de andere blogposts geschreven door ons team van internationale coaches.

Sluit je aan bij onze community

Wij verwelkomen leden van over de hele wereld. Daarom nodigen we je uit om met ons in contact te komen via LinkedIn. Dus, wat je ook wilt bespreken, vergeet niet om ons te volgen, te liken, te delen en lid te worden van onze community. 

Let op – Vermeld een referentie en link terug naar deze originele blog als u iets dat we hebben geschreven wilt kopiëren of delen: (cc) Toolsvandecoach – 2021