Search
Close this search box.
Winkelwagen

Houd de geest actief

Houd de geest actief Tools van de coach

Houd de geest actief

Mensen die vaak bordspellen spelen, houden niet alleen hun geest actief, maar blijven ook beter geconcentreerd tijdens alledaagse taken. Daarnaast helpt regelmatig spelletjes spelen mensen beter te reageren op situaties die behendigheid of snel denken vereisen.

Onderzoek heeft aangetoond dat spelen een positieve invloed heeft op het behoud van essentiële cognitieve functies. Door het vrijkomen van endorfine worden niet alleen onze spieren ontspannen en de bloedcirculatie bevorderd, maar ook kunnen gevoelens van stress uiteindelijk verminderen.

 

Waarom spelletjes gebruiken tijdens je coachingsessies?

Voor jou als coach kunnen de spelletjes de volgende voordelen bieden:

 • Met het integreren van spelletjes in jouw coachingsessies kun je cliënten op een creative manier ondersteunen.
 • Door de spellen op een ontspannen en ondersteunende manier in je sessie te introduceren, zullen je cliënten zich minder gestrest voelen en beter in staat zijn om belangrijke levensvaardigheden te leren of te oefenen.
 • Zij leren niet alleen regels, maar het toont ook strategisch denken en hoe ze die regels kunnen benutten voor succes. Zo werken ze toe naar een overwinning.

Daarnaast kunnen coachingspelletjes verschillende voordelen bieden aan de cliënten:

 • Interactieve dialoog: Spelletjes creëren een informele en interactieve omgeving waarin de cliënt gemakkelijker kan communiceren en zijn gedachten en gevoelens kan delen.
 • Diepgaand inzicht: De cliënt kan inzicht krijgen in zijn eigen gedrag, denkpatronen en reacties in verschillende situaties, wat kan leiden tot zelfreflectie en groei.
 • Teamwork en samenwerking: Spelletjes kunnen worden gebruikt om teamwork en samenwerking te bevorderen. Ze dwingen deelnemers om samen te werken om hun doelen te bereiken of de problemen op te lossen.
 • Versterking van cognitieve functies: Het regelmatig spelen van spelletjes kan helpen bij het behouden en versterken van cognitieve functies zoals probleemoplossend vermogen, besluitvorming en creatief denken.
 • Vermaak en plezier: Spelletjes voegen een element van plezier en vermaak toe aan coachingssessies, waardoor deelnemers meer betrokken en gemotiveerd kunnen zijn om deel te nemen.

Dus waarom niet experimenteren met het gebruik van spel in je coachingsessies? Je helpt hiermee je cliënten om inzicht te krijgen in hun verschillende situaties. Bijvoorbeeld:

 • Nemen ze van nature risico’s of kansen?
 • Volgen ze regels of proberen ze die om te buigen om te slagen?
 • Zijn het strategische denkers of denken ze creatief?
 • Nemen ze de leiding of volgen ze graag?
 • Ondersteunen ze anderen of ondermijnen ze hen?
 • Hoe reageren ze als ze winnen of verliezen?

Regelmatig spellen spelen kan dus helpen om de geest actief te houden, het geheugen te verbeteren en het risico op cognitieve achteruitgang te verminderen. Het belangrijkste is om plezier te hebben en betrokken te blijven bij je cliënten!

 

Geïnteresseerd?

Als je spelen wilt integreren in je coachingsessies, bekijk dan onze reeks virtuele kaartspellen in de online shop. Deze kunnen individueel of in groepsverband gebruikt worden. Ze helpen cliënten nieuw gedrag te ontdekken en probleemoplossende en analytische vaardigheden op te bouwen. In de veiligheid van de coachingsessie kunnen ze deze met jou ontwikkelen en vervolgens ten volle benutten in hun dagelijks leven.

Het virtuele online kaartspellen pakket:  ik ben gespecialiseerd in het coachen van individuen op de werkplek , bestaat uit 4 virtuele online coaching kaartspellen.

Of bestel één van onze virtuele online coaching kaartspellen los:

We voegen voortdurend inhoud toe aan de site, dus kijk op onze online winkel naar het volledige aanbod aan spellen, ebooks, trainingen, kits, ….

Schrijf je in op onze newsletter om op de hoogte te blijven van nieuwe trends en producten.

Of lees enkele van de andere blogposts geschreven door ons team van internationale coaches.

Sluit je aan bij onze community

Wij verwelkomen leden van over de hele wereld. Daarom nodigen we je uit om met ons in contact te komen via LinkedIn. Dus, wat je ook wilt bespreken, vergeet niet om ons te volgen, te liken, te delen en lid te worden van onze community. 

Let op – Vermeld een referentie en link terug naar deze originele blog als u iets dat we hebben geschreven wilt kopiëren of delen: (cc) Toolsvandecoach – 2021